ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΣΚΟΡΔΟΥ // HOMEMADE GARLIC CROUTONS

20.7.17

Homemade garlic croutons recipe - Ioanna's Notebook
(scroll down for English)

Κάθε λίγο και λιγάκι κάποιο υπόλοιπο μπαγιάτικου ψωμιού θα βρεθεί στην ψωμιέρα μου. Συνήθως το βάζω στην κατάψυξη για όταν θέλω να φτιάξω μπιφτέκια ή κεφτεδάκια, άλλες φορές το μετατρέπω σε κρουτόν.

Το να φτιάξεις σπιτικά κρουτόν είναι πολύ εύκολο και πιστέψτε με είναι πολύ πιο νόστιμα από τα έτοιμα που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ. Μπορείτε να τα αρωματίσετε με ότι θέλετε. Προσωρικά, τα προτιμώ με σκόρδο, ελαιόλαδο και μπόλικη ρίγανη. Είναι ότι καλύτερο για τη σαλάτα σας και ένας πολύ καλός τρόπος να ανακυκλώσετε το μπαγιάτικο ψωμί σας.

Homemade garlic croutons - Ioanna's Notebook

 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΤΟΝ ΣΚΟΡΔΟΥ

6 Άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά - Ψήσιμο: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (ή λιωμένες)
2 κ.γλ. αλάτι
1 κ.γλ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ. ρίγανη ξερή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC (γκριλ & αέρας). Κόβετε το ψωμί σε μικρούς κύβους ή μπουκίτσες και το απλώνετε σε μια λαμαρίνα φούρνου. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Με τα χέρια σας ανακατεύετε το ψωμί για να καλυφθεί καλά. 
Ψήνετε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Αποσύρετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρετε.


Every once in a while, I find myself with a loaf of bread that is just a little bit too hard to eat as is. Sometimes I put it in a plastic bag in the freezer for when I need bread for my burgers and sometimes I make these homemade garlic croutons.

Making your own croutons is easy and they taste so much better than the ones you pick up at the store. You can dress them up however you want, but I like them plain or with some garlic, olive oil, and oregano. They are the ultimate topping for salads or just a little treat when they are still warm from the oven!

Homemade garlic croutons recipe - Ioanna's Notebook

 Print the recipe

HOMEMADE GARLIC CROUTONS

6 Servings
Preparation: 5 minutes - Baking: 15 minutes

INGREDIENTS
1 loaf bread (a few days old)
6 tbsp olive oil
2-3 cloves garlic, chopped
2 tsp salt
1 tsp black pepper
1 tsp oregano 

INSTRUCTIONS
Preheat the oven to 200oC. Cut the bread into small cubes. Transfer cubed bread to a baking sheet. Drizzle the bread with olive oil and then sprinkle with garlic, salt, pepper and oregano. Using your hands, gently toss the croutons and make sure they are coated with all the oil and the seasoning.
Bake for 10-15 minutes until they are golden brown. Remove from oven and let cool before serving.

Homemade garlic croutons - Ioanna's Notebook

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr