10 ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ // 10 BOOKS TO READ THIS SUMMER

5.7.17

What to read this summer - Ioanna's Notebook
(scroll down for English)

Λατρεύω τα βιβλία. Ειδικά το καλοκαίρι που πέφτουν οι ρυθμοί, είναι η αγαπημένη μου ασχολία. Παραλία+παγωμένος καφές+βιβλίο=απόλυτος καλοκαιρινός συνδιασμός. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος συγκέντρωσα μερικά ενδιαφέροντα βιβλία που σας προτείνω να διαβάσετε. 
Περιμένω τα σχόλιά σας αλλά και τις δικές σας προτάσεις για καλοκαιρινά (και όχι μόνο) διαβάσματα! 


Πόλα Χοκινς - Στην παγίδα του νερού


Με την ίδια καταιγιστική γραφή και βαθιά κατανόηση των ανθρώπινων ενστίκτων που μάγεψαν εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως στο εκρηκτικό ντεμπούτο της "Το κορίτσι του τρένου", η Πόλα Χόκινς υπογράφει ένα ακόμα απολαυστικό μυθιστόρημα που αντλεί από τις ιστορίες που λέμε για το παρελθόν μας και τη δύναμή τους να καταστρέψουν τη ζωή που ζούμε στο παρόν.

Λίγες μέρες πριν τον θάνατό της, η Νελ Άμποτ τηλεφώνησε στην αδερφή της. 
Η Τζουλς δεν το σήκωσε, αγνοώντας την έκκληση της αδερφής της για βοήθεια. 
Τώρα η Νελ είναι νεκρή. Λένε ότι πήδηξε. Και η Τζουλς αναγκάζεται τώρα να επιστρέψει στο μέρος με το οποίο ήλπιζε ότι είχε ξεμπερδέψει οριστικά, για να φροντίσει την έφηβη κόρη που άφησε πίσω η αδερφή της. 
Η Τζουλς, όμως, φοβάται. Φοβάται πολύ. Τις καλά θαμμένες αναμνήσεις της, τον παλιό Μύλο, τη γνώση ότι η Νελ αποκλείεται να πήδηξε. Και πάνω απ’ όλα, φοβάται το νερό και εκείνο το μέρος που ονομάζουν Κολυμπήθρα των Πνιγμών… 


Ο λόφος με τα αγριολούλουδα

"Ο Λόφος με τα Αγριολούλουδα" δεν είναι μόνο ένα συγκινητικό, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που εξιστορεί τη ζωή δύο γυναικών. Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο που μιλάει για τη δύναμη του ανθρώπου και για το θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψει τις επιθυμίες του. Είναι ένα βιβλίο που θα σας κρατήσει πιστή συντροφιά και που όταν το τελειώσετε θα θελήσετε να το μοιραστείτε, να βρείτε τους ήρωές του και να συζητήσετε μαζί τους.

Στη Γλασκόβη του 1929 η νεαρή Μπέιτι έχει μεγάλα όνειρα, τα οποία όμως εξανεμίζονται όταν μένει έγκυος από τον τζογαδόρο Χένρι. Λίγο πριν η απελπισμένη κοπέλα δώσει το παιδί για υιοθεσία, ο Χένρι αποφασίζει να παρατήσει τη νόμιμη γυναίκα του, και με την Μπέιτι μεταναστεύουν στην άλλη άκρη της βρετανικής αυτοκρατορίας. Εκεί θα έχουν την πολυπόθητη ευκαιρία να ξεκινήσουν τη ζωή τους απ' την αρχή. Παράλληλα, εφτά δεκαετίες μετά, ξεδιπλώνεται η ιστορία της Έμα, της αγαπημένης εγγονής της Μπέιτι. Η Έμα είναι διάσημη μπαλαρίνα, όμως μετά από έναν οδυνηρό χωρισμό και έναν καταδικαστικό τραυματισμό, αναγκάζεται να επιστρέψει στις ρίζες της στην Αυστραλία. Φτάνοντας στο Λόφο με τα Αγριολούλουδα, το αγρόκτημα που κληρονόμησε από τη γιαγιά της, αρχίζει διστακτικά να συνδέεται με τους ντόπιους και να τακτοποιεί τα πράγματα που βρίσκει εκεί. Μέσα από κιτρινισμένες φωτογραφίες και ξεθωριασμένα γράμματα, η Έμα καταβυθίζεται στο παρελθόν, αναζητώντας τα νήματα μιας άγνωστης οικογενειακής ιστορίας. Καθώς οι σελίδες γυρίζουν, τα βήματα των δύο γυναικών μπλέκονται μεταξύ τους στο χρόνο αφού οι μοίρες τους μοιάζουν κεντημένες στο ίδιο μοτίβο. 


Βόρειο Σέλλας - Jennifer Donelly

Βραβείο Borders Original Voices
Βραβείο βιβλίου Los Angeles Times
Βραβείο Charlotte Carnegie Medal 
Το Βόρειο Σέλας βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα γύρω από ένα έγκλημα που συντάραξε την Αμερική στις αρχές του περασμένου αιώνα. Το εκπληκτικό και πολυβραβευμένο βιβλίο της Jennifer Donnelly υφαίνει μια ιστορία έρωτα και μυστηρίου, που διαβάζεται χωρίς ανάσα από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η δεκαεξάχρονη Μάτι έχει μεγάλα όνειρα, αλλά ελάχιστες ελπίδες να τα πραγματοποιήσει. Καθώς είναι απελπισμένη έστω για λίγα χρήματα, πιάνει δουλειά σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας. 
Μια μέρα η νεαρή ένοικος Γκρέις Μπράουν της εμπιστεύεται έναν πάκο με μυστικά γράμματα για να τα κάψει. Μετά από λίγο όμως η Γκρέις ανασύρεται νεκρή από τη λίμνη και η Μάτι ανακαλύπτει ότι στα γράμματα ίσως κρύβεται η αλήθεια για έναν φόνο.


Το μικρό παριζιάνικο βιβλιοπωλείο - Nina George

Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα για την αγάπη, που θα σας ταξιδέψει.
Η Νίνα Γκεόργκε με σαγηνευτική γραφή μάς δίνει μια γλυκιά και συγχρόνως διασκεδαστική ιστορία γεμάτη ευαισθησία, που θα σας συναρπάσει.

Ο κύριος Περντί είναι «λογοτεχνικός φαρμακοποιός». Στο πλωτό βιβλιοπωλείο του, στις όχθες του Σηκουάνα, συνταγογραφεί μυθιστορήματα για κάθε δυσκολία της ζωής –προτείνει στους πελάτες του βιβλία που θα γιατρέψουν τις ψυχές τους. Τον μόνο που δεν μπορεί να γιατρέψει είναι τον εαυτό του αφού εξακολουθεί να τον στοιχειώνει το φάντασμα της μεγάλης του αγάπης που εξαφανίστηκε πριν από είκοσι ένα χρόνια, αφήνοντας πίσω της μόνο ένα γράμμα. Ένα γράμμα που εκείνος δεν άνοιξε ποτέ.
Αυτό το καλοκαίρι ο κύριος Περντί μπαίνει επιτέλους στον πειρασμό να διαβάσει το γράμμα –και τότε τα πάντα αλλάζουν. 
Σηκώνει άγκυρα και φεύγει για τον νότο της Γαλλίας. Με συνταξιδιώτες έναν διάσημο συγγραφέα που έχει χάσει την έμπνευσή του κι έναν ερωτοχτυπημένο σεφ, θα κάνει ένα ταξίδι στην καρδιά της Προβηγκίας. Ένα ταξίδι πίσω στις αναμνήσεις, κι από εκεί ξανά στη ζωή…


Το κορίτσι πουεξαφανίσθηκε

Το βιβλίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Αμερικανό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Φίντσερ με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η ίδια η συγγραφέας του βιβλίου (μπορείς να δεις εδώ το trailer).

Τι σκέφτεσαι, Έιμι; Αυτή είναι η ερώτηση που έκανα πιο συχνά κατά τη διάρκεια του γάμου μας, έστω κι αν την έκανα από μέσα μου και όχι στο πρόσωπο που θα μπορούσε να μου απαντήσει. Φαντάζομαι πως αυτές οι ερωτήσεις μαζεύονται σαν σύννεφα που προμηνύουν καταιγίδα πάνω από όλους τους γάμους: Τι σκέφτεσαι; Τι νιώθεις; Ποιος είσαι; Τι κάναμε ο ένας στον άλλον; Τι θα κάνουμε ο ένας στον άλλον;
Πόσο καλά πιστεύεις πως γνωρίζεις αυτόν που αγαπάς; 
Αυτό πρέπει να αναρωτήθηκε ο Νικ Νταν το πρωινό της πέμπτης επετείου του γάμου του διαπιστώνοντας ότι η σύζυγός του Έιμι έχει εξαφανιστεί. 
Η αστυνομία αμέσως υποψιάζεται τον Νικ. Οι φίλοι της αποκαλύπτουν ότι η Έιμι φοβόταν τον Νικ και ότι του κρατούσε μυστικά. Αυτός παίρνει όρκο πως τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ωστόσο, η έρευνα στον υπολογιστή του δείχνει ότι ο Νικ αναζητούσε περίεργες πληροφορίες στο διαδίκτυο σχετικά με θανάτους από ασφυξία ή πνιγμό, με απομακρυσμένες δασώδεις περιοχές, ή με το πού μπορεί κανείς να προμηθευτεί αρσενικό. 
Παρά τα ενοχοποιητικά αυτά στοιχεία, ο Νικ επιμένει στην αθωότητά του, μολονότι υπάρχουν και κάποιες επίμονες κλήσεις στο κινητό του που περιπλέκουν τα πράγματα. 
Τι έχει λοιπόν συμβεί στην όμορφη σύζυγο του Νικ;


Η όχι και τόσο τέλεια ζωή μου - Sophie Kinsella

Όπου κι αν κοιτάξει η Κέιτι Μπρένερ, κάποιος άλλος ζει τη ζωή που πάντα ονειρευόταν.
Ειδικά το αφεντικό της, η Ντιμίτερ Φάρλοου. Η Ντιμίτερ είναι ιδιοφυής, δημιουργική, ζει με την οικογένειά της σε ένα υπέροχο αριστοκρατικό σπίτι και ντύνεται με τα πιο ακριβά ρούχα. 
Από την άλλη, η ζωή της Κέιτι μόνο τέλεια δεν είναι˙ από το καταθλιπτικό διαμέρισμα που νοικιάζει και τους ιδιόρρυθμους συγκατοίκους της έως το τεταμένο κλίμα και τις ίντριγκες του γραφείου που προσπαθεί να διαχειριστεί, τα πάντα είναι ένας καθημερινός αγώνας. 
Πώς να μην αλλοιώνει λίγο την αλήθεια στο online προφίλ της, ελπίζοντας ότι οι προσεκτικά επιλεγμένες φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram θα πείσουν τη φίλη της που ζει στη Νέα Υόρκη ότι τα έχει καταφέρει; 
Και πάνω που αρχίζει να βρίσκει τις δυνάμεις της –και καινούργιο ερωτικό ενδιαφέρον– συμβαίνει το χειρότερο: η Ντιμίτερ την απολύει. 
Διαλυμένη αλλά αποφασισμένη να παραμείνει αισιόδοξη, αποσύρεται στη φάρμα της οικογένειάς της στο Σόμερσετ, για να τους βοηθήσει να στήσουν ένα εναλλακτικό θέρετρο. Το Λονδίνο δε φάνταζε ποτέ πιο μακρινό. Μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται μπροστά της η Ντιμίτερ ως πελάτισσα! 
Και καθώς το διακύβευμα για το μέλλον της θα γίνεται όλο και μεγαλύτερο, η Κέιτι θα κληθεί να αποφασίσει τι έχει για εκείνη πραγματικό νόημα στη ζωή.


Confiteor - Jaume Cabre

Φιλόδοξο, συναρπαστικό μυθιστόρημα, που καταπιάνεται με τα μεγάλα ζητήματα της ζωής -την εξουσία, τον πόνο, τη μεταμέλεια, το κακό και την εξιλέωση, την εκδίκηση, την αγάπη, την ενοχή και τη συγχώρεση-, με υπέροχη γλώσσα και μια εντυπωσιακή πλοκή. 
Το "Confiteor" έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία: 
-Βραβείο Κριτικών Serra d’Or 2012 
-Βραβείο M. Angels Anglada 2012
-Βραβείο La tormenta en un Vaso 2012
-Βραβείο Crexells 2012
-Βραβείο Courrier International για το καλύτερο ξένο μυθιστόρημα του 2013. 
Μεταφράστηκε σε δεκαπέντε γλώσσες και σημείωσε παντού ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, πουλώντας πάνω από 1.000.000 αντίτυπα.

Βαρκελώνη, δεκαετία του ’50.
Ο νεαρός Αντριά μεγαλώνει ανάμεσα σ’ έναν πατέρα που θέλει να του δώσει μόρφωση αναγεννησιακού ανθρώπου, να τον κάνει γνώστη πολλών γλωσσών, και μια μητέρα που τον προορίζει για την καριέρα δεξιοτέχνη βιολονίστα. Ο Αντριά, ευφυής, μοναχικός και υπάκουος, προσπαθεί να ικανοποιήσει τις υπέρμετρες και αντιφατικές φιλοδοξίες των γονιών του, ώς τη στιγμή που ανακαλύπτει την ύποπτη προέλευση του οικογενειακού πλούτου και άλλα ανομολόγητα μυστικά.
Πενήντα χρόνια μετά, ο Αντριά, λίγο πριν χάσει τη μνήμη του, προσπαθεί να ανασυνθέσει την οικογενειακή ιστορία, ενώ γύρω από ένα εκπληκτικό βιολί του 18ου αιώνα διαπλέκονται τραγικά επεισόδια της ευρωπαϊκής ιστορίας, από την Ιερά Εξέταση ώς τη δικτατορία του Φράνκο και τη ναζιστική Γερμανία, με αποκορύφωμα το Άουσβιτς, το απόλυτο κακό. 


Η Κατάσκοπος - Paulo Coelho

Ο Πάουλο Κοέλο επιστρέφει με το συναρπαστικό πορτρέτο της Μάτα Χάρι, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα ενηλικίωσης, αποτέλεσμα έρευνας που βασίστηκε σε αδημοσίευτα έγγραφα, το οποίο, καθώς προχωρά η αφήγηση, δίνει ένα μήνυμα εκπληκτικά σύγχρονο για τις γυναίκες και τους άντρες τού σήμερα.

Το μοναδικό της έγκλημα ήταν πως υπήρξε μια γυναίκα ελεύθερη.
Παρίσι, φυλακές Σαν Λαζάρ, 1917.
Η τελευταία επιθυμία μιας γυναίκας είναι να μάθει η κόρη της την αλήθεια. Να μην πιστέψει η κόρη της κανέναν άλλο εκτός από τη μητέρα της.
Πιάνει, λοιπόν, χαρτί και μολύβι για να της μιλήσει για την περιπετειώδη, θυελλώδη ζωή της.
Η γυναίκα είναι η Μάτα Χάρι, η πιο γοητευτική, επιθυμητή γυναίκα της εποχής της: σκανδαλιστική χορεύτρια, που καταφέρνει πάντα να σαγηνεύσει τους πιο πλούσιους και ισχυρούς άντρες, να γίνει σύντροφος, ερωμένη και έμπιστή τους, προκαλώντας τη ζήλια και τον φθόνο των γυναικών της παρισινής αριστοκρατίας.
Είναι μια γυναίκα με πολλά ονόματα.
Το παρελθόν της σκοτεινό, το παρόν της πάντοτε επικίνδυνο. Αφιέρωσε τη ζωή της στην ελευθερία και ήρθε αντιμέτωπη με τις προκαταλήψεις της κοινωνίας.
Και τώρα αντιμετωπίζει την ατιμωτική κατηγορία της κατασκοπείας. Η μοναδική της ενοχή όμως είναι πως διεκδίκησε την ελευθερία της.
«Είμαι μια γυναίκα που γεννήθηκε σε λάθος εποχή και τίποτα δεν μπορεί να το διορθώσει αυτό. Δεν ξέρω αν το μέλλον θα με θυμάται, μα αν συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα ήθελα ποτέ να με θεωρούν θύμα, αλλά κάποια που πορεύτηκε με θάρρος και πλήρωσε άφοβα το τίμημα γι’ αυτό».


 Inferno - Dan Brown

Στα περίφημα μυθιστορήματα "Κώδικας Da Vinci", "Illuminati" και "Το χαμένο σύμβολο", όλα διεθνή μπεστ σέλερ, ο Νταν Μπράουν είχε χρησιμοποιήσει ένα εξαίσιο μίγμα από ιστορία, τέχνη, κώδικες, σύμβολα. Στο καινούργιο και τόσο αναμενόμενο έργο του, ίσως το πιο ώριμο και συναρπαστικό απ' όλα τα προηγούμενα, επιστρέφει στα πλέον βασικά και ουσιώδη στοιχεία της τέχνης του και γράφει το πιο υψηλών απαιτήσεων θρίλερ που μας έχει δώσει έως τώρα. 
Tο "INFERNO" είναι το πιο συναρπαστικό, το πιο προκλητικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα που υπογράφει μέχρι τώρα ο Νταν Μπράουν, ένα θρίλερ που κόβει την ανάσα και διαβάζεται μονορούφι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα.

Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον βρίσκεται σε ερευνητικό ταξίδι στην Ιταλία, μαγνητισμένος από μια υπόθεση που περιστρέφεται γύρω από τη "Θεία Κωμωδία" του Δάντη και, ειδικότερα, την "Κόλαση", ένα από τα πιο σπουδαία αλλά και μυστηριώδη και αινιγματικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λάνγκτον θα αναμετρηθεί με προκλήσεις απρόσμενες και άκρως επικίνδυνες και θα διαχειριστεί ένα σκοτεινό γρίφο που, τελικά, θα τον οδηγήσει σε ένα λαβύρινθο καμωμένο από κλασικά έργα τέχνης, μυστικά περάσματα και επιστημονικές ανακαλύψεις ενός αλλόκοτου μέλλοντος. Η σκοτεινή, επική ποίηση του Δάντη γίνεται μίτος στην προσπάθεια του Λάνγκτον να βρει απαντήσεις και κάποιον άνθρωπο να εμπιστευτεί προτού ο κόσμος αλλάξει για πάντα, με τρόπο ανεπανόρθωτο. 


Το κορίτσι που άφησες πίσω

Το 1916, ο Γάλλος ζωγράφος Εντουάρ Λεφέβρ αφήνει την πολυαγαπημένη του Σοφί για να πολεμήσει στο Μέτωπο. Προτού φύγει, όμως, ζωγραφίζει ένα μοναδικό πορτρέτο της, το οποίο η Σοφί φυλάει σαν κόρη οφθαλμού. Όταν η μικρή της πόλη πέφτει στα χέρια των Γερμανών, το πορτρέτο θα συγκινήσει τον Γερμανό διοικητή Κατοχής και θα γίνει η αιτία η κοπέλα να ρισκάρει τα πάντα –οικογένεια, υπόληψη, ακόμα και την ίδια της τη ζωή– σε μια ύστατη ελπίδα να ξαναδεί τον αγαπημένο της μια τελευταία φορά.
Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, το ίδιο αυτό πορτρέτο δωρίζεται στη Λιβ από τον σύζυγό της, λίγο πριν από τον αιφνίδιο θάνατό του. Η ομορφιά του της θυμίζει τον λίγο καιρό που έζησαν μαζί. Όταν, όμως, θα αποκαλυφθεί η σκοτεινή ιστορία του πίνακα, η Λιβ θα κινδυνεύσει να χάσει τη μοναδική σπίθα αγάπης που ένιωσε από τη μέρα που έχασε τον άντρα της…
Δύο νέες γυναίκες∙ τις χωρίζει ένας αιώνας, τις ενώνει η αποφασιστικότητά τους να παλέψουν γι’ αυτό που αγαπούν περισσότερο, όποιο κι αν είναι το κόστος.

I absolutely LOVE reading books. Especially during summer, when life gets less busy than usual is my favorite thing to do. Beach+coffee+book=ultimate summer combo! Just like I did before, I've rounded up some interesting books to add to your summer reading list.
If you've already read some of them, share your opinion with me in the comment section.


 Into the water - Paula Hawkins

Into the Water is the incredible new standalone thriller from Paula Hawkins, author of "The Girl on the Train".
With the same propulsion that captivated millions of readers worldwide in The Girl on the Train, Paula Hawkins unfurls a gripping, twisting, layered story set in a small riverside town. Once again Hawkins demonstrates her powerful understanding of human instincts and the damage they can inflict.
"Into the Water" is an addictive novel of psychological suspense about the slipperiness of the truth, and a family drowning in secrets.


 Wildflower HIll - Kimberly Freeman

In 1929, Beattie Blaxland had dreams. Big dreams. She dreamed of a life of fashion and fabrics. One thing she never dreamed was that she would find herself pregnant to her married lover, just before her nineteenth birthday. In 2009, Emma Blaxland-Hunter was living her dream. A prima ballerina with the London Ballet, she had everything...Until the moment she lost it all. Separated by decades, both women must find the strength to rebuild their lives. A legacy from one to the other will lead to Wildflower Hill, a place where a woman can learn to stand alone long enough to realize what she really wants.


 Nothern Light - Jennifer Donnelly

Carnegie Medal Winner, United Kingdom
Los Angeles Times Book Prize Winner
Borders 2004 Original Voices Award Winner
Named a Best Book of 2003 by Publishers Weekly, Booklist, School Library Journal, The Irish Times, The Times (London), The Financial Times and The Albany Times-Union.
Set in 1906 against the backdrop of the murder that inspired Theodore Dreiser's An American Tragedy, Jennifer Donnelly's astonishing debut novel effortlessly weaves romance, history, and a murder mystery into something moving, and real, and wholly original.

Sixteen-year-old Mattie Gokey has big dreams but little hope of seeing them come true. Desperate for money, she takes a job at the Glenmore, where hotel guest Grace Brown entrusts her with the task of burning a secret bundle of letters. But when Grace's drowned body is fished from the lake, Mattie discovers that the letters could reveal the grim truth behind a murder.


 The little Paris bookshop - Nina George

The international bestseller, translated from the German by Simon Pare.

On a beautifully restored barge on the Seine, Jean Perdu runs a bookshop; or rather a 'literary apothecary', for this bookseller possesses a rare gift for sensing which books will soothe the troubled souls of his customers. The only person he is unable to cure, it seems, is himself. He has nursed a broken heart ever since the night, twenty-one years ago, when the love of his life fled Paris, leaving behind a handwritten letter that he has never dared read. His memories and his love have been gathering dust - until now. The arrival of an enigmatic new neighbor in his eccentric apartment building on Rue Montagnard inspires Jean to unlock his heart, unmoor the floating bookshop and set off for Provence, in search of the past and his beloved.



 Gone Girl - Gillian Flynn

The addictive No.1 bestseller and international phenomenon BESTSELLER - over 20 million copies sold worldwide

Who are you?What have we done to each other?These are the questions Nick Dunne finds himself asking on the morning of his fifth wedding anniversary, when his wife Amy suddenly disappears. The police suspect Nick. Amy's friends reveal that she was afraid of him, that she kept secrets from him. He swears it isn't true. A police examination of his computer shows strange searches. He says they weren't made by him. And then there are the persistent calls on his mobile phone. So what really did happen to Nick's beautiful wife?


 My not so perfect life - Sophie Kinsella

Katie Brenner has the perfect life: a flat in London, a glamorous job, and a super-cool Instagram feed. OK, so the truth is that she rents a tiny room with no space for a wardrobe, has a hideous commute to a lowly admin job, and the life she shares on Instagram isn't really hers. But one day her dreams are bound to come true, aren't they? Until her not-so-perfect life comes crashing down when her mega-successful boss Demeter gives her the sack. All Katie's hopes are shattered. She has to move home to Somerset, where she helps her dad with his new glamping business. 
Then Demeter and her family book in for a holiday, and Katie sees her chance. But should she get revenge on the woman who ruined her dreams - or try to get her job back? Does Demeter - the woman who has everything - actually have such an idyllic life herself? Maybe they have more in common than it seems. And what's wrong with not-so-perfect, anyway? 


 Confiteor - Jaume Cabre


Ambitious, powerful and deeply-moving. Confessions is a consummate masterpiece, with an ending that will not just leave you thinking, but probably change the way you think forever. Jaume Cabre is one of the most internationally celebrated contemporary Catalan writers.
An instant bestseller in nine languages, Confessions is an astonishing story of one man s life, interwoven with a narrative that stretches across centuries to create an addictive and unforgettable literary symphony. 

At 60 and with a diagnosis of early Alzheimer s, Adrià Ardèvol re-examines his life before his memory is systematically deleted. He recalls a loveless childhood where the family antique business and his father s study become the centre of his world; where a treasured Storioni violin retains the shadows of a crime committed many years earlier. His mother, a cold, distant and pragmatic woman leaves him to his solitary games, full of unwanted questions. An accident ends the life of his enigmatic father, filling Adrià s world with guilt, secrets and deeply troubling mysteries that take him years to uncover. 


 The Spy - Paulo Coelho

Told through Mata's final letter, THE SPY tells the unforgettable story of a woman who dared to break the conventions of her time, and paid the price.

Soon she was feted as the most elegant woman in the city. 
A dancer who shocked and delighted audiences; a confidant and courtesan who bewitched the era’s richest and most powerful men. 
But as paranoia consumed a country at war, Mata Hari’s lifestyle brought her under suspicion. Until, in 1917 she was arrested in her hotel room on the Champs Elysees and accused of espionage. 


 Inferno - Dan Brown

Dan Brown's new novel, Inferno, features renowned Harvard symbologist Robert Langdon and is set in the heart of Europe, where Langdon is drawn into a harrowing world centred around one of history's most enduring and mysterious literary masterpieces. As Dan Brown comments: "Although I studied Dante's Inferno as a student, it wasn't until recently, while researching in Florence, that I came to appreciate the enduring influence of Dante's work on the modern world. With this new novel, I am excited to take readers on a journey deep into this mysterious realm. A landscape of codes, symbols, and more than a few secret passageways."
Set against an extraordinary landscape inspired by one of history’s most ominous literary classics, Inferno is Dan Brown’s most compelling and thought-provoking novel yet, a breathless race-against-time thriller that will grab you from page one and not let you go until you close the book.

‘Seek and ye shall find.’ With these words echoing in his head, eminent Harvard symbologist Robert Langdon awakes in a hospital bed with no recollection of where he is or how he got there. Nor can he explain the origin of the macabre object that is found hidden in his belongings. A threat to his life will propel him and a young doctor, Sienna Brooks, into a breakneck chase across the city of Florence. Only Langdon’s knowledge of hidden passageways and ancient secrets that lie behind its historic facade can save them from the clutches of their unknown pursuers. With only a few lines from Dante’s dark and epic masterpiece, The Inferno, to guide them, they must decipher a sequence of codes buried deep within some of the most celebrated artefacts of the Renaissance – sculptures, paintings, buildings – to find the answers to a puzzle which may, or may not, help them save the world from a terrifying threat…


 The girl you left behind - Jojo Moyes

In The Girl You Left Behind two young women, separated by a century, are united in their determination to fight for what they love most – whatever the cost.

France, 1916. Sophie Lefevre must keep her family safe whilst her adored husband Edouard fights at the front. When she is ordered to serve the German officers who descend on her hotel each evening, her home becomes riven by fierce tensions. And from the moment the new Kommandant sets eyes on Sophie’s portrait – painted by Edouard – a dangerous obsession is born, which will lead Sophie to make a dark and terrible decision.
Almost a century later, and Sophie’s portrait hangs in the home of Liv Halston, a wedding gift from her young husband before he died. A chance encounter reveals the painting’s true worth, and its troubled history. A history that is about to resurface and turn Liv’s life upside down all over again . . .


You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Εξαιρετικές επιλογές βιβλίων Ιωάννα μου...κι ευτυχώς που το καλοκαιράκι μας μένει λίγος χρόνος να ασχοληθούμε και με το διάβασμα γιατί όλο τον υπόλοιπο καιρό τρέχουμε. Κάποια τα έχω ήδη διαβάσει και κάποια δεν τα γνώριζα καθόλου... καλά διαβάσματα και σε σένα :)

    https://artdecorationcrafting.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Χριστίνα μου.
      Το καλοκαίρι είναι η μοναδική μου ευκαιρία να διαβάσω κανένα βιβλίο και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω με ποιο να ξεκινήσω. Θα χαρώ να μάθω τις εντυπώσεις σου για όποια έχεις διαβάσει. Καλά διαβάσματα και καλό καλοκαίρι!

      Διαγραφή

myTaste.gr