ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ / SALMON & CREAM CHEESE BITES

1.12.16

(scroll down for English) 

Όταν έρχεται η ώρα να σκεφτώ γιορτινά ορεκτικά, η πρώτη συνταγή που μου έρχεται πάντα στο μυαλό είναι καναπεδάκια με καπνιστό σολομό. Λατρεύω τον σολομό αλλά μόνο τον καπνιστό. Μπορώ να φάω απίστευτες ποσότητες εάν δεν με σταματήσει κανείς. Η σημερινή συνταγή λοιπόν είναι αρκετή απλή και είναι αυτή που πάντα φτιάχνω όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι. Σε ποιόν δεν αρέσουν τα ορεκτικά που μπορείς να φας με μια μπουκιά; Επιπλέον είναι η ιδανική συνταγή για όταν πρέπει να ετοιμάσετε κάτι για ένα γιορτινό κάλεσμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι είδους ψωμί σας αρέσει και έχετε πρόχειρο, κράκερς, πιτούλες κλπ. η επιλογή είναι δική σας. 


 Εκτυπώστε τη συνταγή

ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΟΥ
16 τεμάχια
Προετοιμασία: 10 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
200 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε 16 κομμάτια
16 μικρές φέτες από ψωμί μπαγκέτα*
250 γρ. τυρί κρέμα
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος 
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο και αλατοπιπερώνουμε. Αλείφουμε γενναιόδωρα κάθε φέτα με την κρέμα τυριού, συμπληρώνουμε με σολομό, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

*Σημ.
1. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα τυριού από την προηγούμενη ημέρα, χωρίς όμως να προσθέσουμε τον άνηθο, τον οποίο ανακατεύουμε στην κρέμα την ώρα του σερβιρίσματος.
2. Αντί για ψωμί μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμα ψημένα βολοβάν, μικρά κουταλάκια ζύμης ή έτοιμες ψημένες βάσεις για ταρτάκια τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε στα μεγάλα super market.
3. Εάν θέλουμε μπορούμε να φρυγανίσουμε τις φέτες ψωμιού στο γκρίλ ή στην φρυγανιέρα. Σε αυτή την περίπτωση τις αφήνουμε να κρυώσουν πριν τις αλείψουμε με την κρέμα τυριού. 


When I think of holiday appetizers the first thing that comes to my mind is smoked salmon bites. I adore salmon, but only the smoked one. I can eat great amounts of it, if nobody stops me. This recipes is one of my favorites and I always make it when friends come over for drinks. Who doesn't love little appetizers that can be enjoyed in two attractive bites? Above all is the best go-to recipe when you are asked to "bring a plate" to the party. You can use any bread you like, crackers, blinnis, the choice is yours.



 Print the recipe

SMOKED SALMON & CREAM CHEESE BITES
Makes 16 pieces
Preparation: 10 minutes

INGREDIENTS
200 gr. smoked salmon, cut into 16 pieces
16 thin slices baguette bread*
250 gr. cream cheese
2 tbsp lemon juice
2 tbsp chopped dill
salt, fresh ground pepper

DIRECTIONS
In a bowl mix cream cheese, lemon juice, dill, salt and pepper until combine well. Spread cream cheese mixture onto bread, top with smoked salmon, garnish with dill and serve. 

*Notes
1. You can prepare cream cheese mixture ahead of time, without the dill and keep it in the fridge. When its time just add dill to the mixture, spread and serve. 
2. Instead of baguette slices you can use ready baked volovan, spoonettes or mini tartellets from the grocery store. 
3. You can toast the bread using the toaster or the over. Preheat oven to 200oC, arrange bread slices in single layer on baking sheet and bake in preheated oven for 15 minutes, turning after about 10 minutes. Allow to cool completely before spreading the cream cheese mixture. 


You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr