ΚΡΕΠΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ / ORANGE CREPES

26.5.16

Ioanna's Notebook - Orange crepes
(scroll down for English)

Σύμφωνα με τον Πυθαγόρα " Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός". Μόλις κάνεις γίνει η αρχή, τότε τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη φυσική ροή των πραγμάτων.
Αυτό το ρητό λοιπόν, μπορεί να περιγράψει και τη σχέση μου με οτιδήποτε νέο στην κουζίνα. Πριν από πολλά χρόνια η μόνη σχέση που είχα με τις κρέπες ήταν η παραγγελία στην γειτονική κρεπερί, μετά ακολούθησε η παρασκευή τους στο σπίτι αλλά με έτοιμο μείγμα και καταλήξαμε - μετά απο πειραματισμούς - στην εξ' ολοκλήρου παρασκευή τους με σπιτικό μείγμα (την συνταγή μπορείτε να την βρείτε εδώ).

Και φτάνουμε στο σήμερα. Ένα κυριακάτικο απόγευμα, το οικογενειακό συμβούλιο αποφάσισε "Κρέπες με μερέντα" και στρωθήκαμε να τις ετοιμάσουμε. Έλα όμως που η μερέντα δεν ήταν αρκετή για όλους. Ουσιαστικά για εμένα, οι υπόλοιποι μια χαρά ήταν. Οι επιλογές μου δεν ήταν πολλές και έτσι αποφάσισα να την γεμίσω με μαρμελάδα. Ανοίγω λοιπόν το ψυγείο και βλέπω ότι δίπλα στη μαρμελάδα είχα το βάζο με το σιρόπι που είχε περισέψει από το γλυκό κουταλιού πορτοκάλι και τότε μου ήρθε η ιδέα για αυτή την συνταγή με κρέπες πορτοκάλι.
Είναι πεντανόστιμη και γεμάτη πορτοκαλένια αρώματα. Εάν σας αρέσουν τα εσπεριδοειδή, είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει.

Εκτυπώστε τη συνταγή

ΚΡΕΠΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

4 άτομα
Προετοιμασία: 10 λεπτά - Ψήσιμο: 15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ
1 δόση για κρέπες
4 κ.σ. βούτυρο
8 κ.σ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού για γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζετε τις κρέπες, σύμφωνα με τη βασική συνταγή και τις αφήνετε στην άκρη.
Στο αντικολλητικό τηγάνι που προετοιμάσατε τις κρέπες, προσθέτετε 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτε 2 κ.σ. σιρόπι, ανακατεύετε και προσθέτε στο τηγάνι 2 κρέπες, διπλωμένες στη μέση. Χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα, γυρίζετε τις κρέπες ώστε να καλυφθούν και στις 2 μεριές από το σιρόπι και στη συνέχεια της διπλώνετε στη μέση, ώστε να σχηματίσετε τρίγωνα. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και συνεχίζετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες κρέπες.

Πασπαλίζετε με ξύσμα πορτοκαλιού και ζάχαρη άχνη και σερβίρετε αμέσως.

Καλή απόλαυση!

According to Pythagoras "The beginning is half of everything". Once you begin doing something, there's no turning back.
This saying can pretty much describe my relationships with any new in the kitchen. Many years ago, my only relationship to crepes was ordering for the local creperie. Then it was the making with boxed store bought mix which led me - after a lot playing around - to my own crepe recipe (you can find my recipe here).
So today, I took it one step further. One lazy Sunday afternoon, not long ago, the family counsel decided on "Nutella Crepes". As we were making them, I noticed that Nutella was not enough for everyone (actually me!). At that point my alternative filling choices were limited and I reach for the jam. Next to the jam was a jar with leftover orange syrup (from orange spoon sweet) and the idea of this Orange Crepes came to me.
It's a delicious recipe, very similar to Crepes Suzette full of orange flavors. If you like orange, I'm sure you are going to love it.

Print the recipe

ORANGE CREPES

4 servings
Preparation: 10 minutes - Cooking: 15 minutes


INGREDIENTS
1 batch crepes basic recipe
4 tbsp butter
8 tbsp orange syrup (from orange spoon sweet)
grated orange zest for serving
powdered sugar for serving

DIRECTIONS
Prepare crepes according to basic recipe and keep them aside.
Using the same fry pan, add 1 tbsp butter and once it melts add 2 tbsp of orange syrup. Mix until combined and add 2 crepes folded in half into the pan. Using a tongs, turn the crepes in the butter to coat, then fold each in half to make a triangle shape. Place crepes on a serving platter and continue the process for the remaining crepes, butter and syrup. Sprinkle with orange zest and powdered sugar and serve immediately.

Enjoy!

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr