ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ / WEEKLY MEAL PLAN # 24

18.3.16

Ioanna's Notebook - Meal Plan # 24

(scroll down for English)

Κάθε εβδομάδα μοιράζομαι μαζί σας ένα μενού, προσεγμένο και υγιεινό, διαλέγοντας αγαπημένες συνταγές για κυρίως πιάτα που καλύπτουν (εύχομαι) όλες τις ανάγκες και όλους τους ουρανίσκους! Σκοπός μου είναι να σας προσφέρω τόσο ένα έτοιμο μενού για τα μαγειρέματα της εβδομάδας όσο και να σας δώσω μερικές ιδέες για να φτιάξετε το εβδομαδιαίο μενού που ταιριάζει και εσάς και στις ανάγκες σας. Απλά κάντε κλικ στον τίτλο της συνταγής και θα κατευθυνθείτε στην αντίστοιχη ανάρτηση.
Ας δούμε πως σχεδιάζω το μενού της εβδομάδας. Αρχικά να τονίσω ότι ως μαγείρισσα είμαι πολύ τυχερή διότι όλοι τρώμε "τα πάντα". Ελάχιστα είναι τα φαγητά που δεν μας αρέσουν. Επίσης είμαστε "ανοιχτοί" οικογενειακώς σε νέες γεύσεις και νέες συνταγές, συνεπώς επιδιώκω να υπάρχει πάντα κάτι νέο στο μενού μας για ποικιλία. Το μενού μου προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχή αλλά και τα διαθέσιμα προϊόντα.

Σε γενικές γραμμές η εβδομάδα μας έχει ως εξής:
Δευτέρα τρώμε λαδερά ή όσπρια.
Τρίτη τρώμε Διεθνή Κουζίνα.
Τετάρτη τρώμε ζυμαρικά.
Πέμπτη τρώμε κρέας.
Παρασκευή τρώμε κάτι γρήγορο.
Σάββατο τρώμε θαλασσινά.
Κυριακή τρώμε "ιδιαίτερο" φαγητό.
Επίσης, στο μενού υπάρχουν διάφορες συνταγές για πρωινό, συνοδευτικά, σαλάτες, ροφήματα καθώς και το γλυκό της εβδομάδας.

Αυτή την εβδομάδα το μενού αλλάζει λιγάκι καθώς την Παρασκευή γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και δεν θα μπορούσε να λείπει από το τραπέζι μας ο παραδοσιακός μπακαλιάρος με σκορδαλιά αλλά καθώς εκτός από την Ελλάδα γιορτάζει και ο γιος μου, ετοιμάζω και το αγαπημένο του γλυκό "Μιλφέιγ".

Κάθε Παρασκευή πρωί θα βρίσκεται το εβδομαδιαίο μενού ώστε να προγραμματίσετε και τα ψώνια της εβδομάδας. Ελπίζω να σας φανεί και σε εσάς τόσο χρήσιμο όσο σε εμάς.
Καλά μαγειρέματα!
Every week I'm sharing this custom weekly menu plan with some of my favorite recipes to help you with your meal planning. Just click any of the recipe titles to get the recipe. 
A little about how I plan the week. First of all I want to say that I'm extremly lucky as a cook that my family eats everything. No peaky eaters in our family. Also we're open into trying new flavors and exploring international cuisines so with that in mind I'm trying to add a new recipe every week. My menu is customized according to seasons and what is avaliable. 

Normally our week goes like this:
Monday is a No Meat day. 
Tuesday is for International cuisine. 
Wednesday is Pasta day. 
Thursday is Meat day. 
Friday calls for yummy sandwiches, burgers, wraps and salads. Anything that is quick and easy. 
Saturday is Seafood day. 
Sunday is for Special family food. 
There are also always some recipes for breakfast, side dishes, salads, drinks and desserts.

This week's plan has some changes as on Friday we celebrate Greece's Independance Day and we're having the traditional dish of the day "Fried Cod with skordalia". At our house, along with Independance Day, we celebrate my son's Nameday so I'm going to make his favorite dessert, "Millefeuille".

A new weekly menu plan will be posted every Friday morning, so you'll have enough time to plan your grocery shopping. Be sure to check back each week! I hope you'll find it as useful and handy as we do. 

WEEK # 24

ΔΕΥΤΕΡΑ / MONDAY 

και / and
Σαλάτα BLT
BLT Salad
BLT Salad was so good we all had 2 and 3 servings!  Making this for all the BBQ's this summer!!!

ΤΡΙΤΗ / TUESDAY 
Cheesy Baked Rigatoni | Real Housemoms | #pasta #baked

ΠΕΜΠΤΗ / THURSDAY 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ / FRIDAY 
Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Fried Cod with Skordalia (Greek garlic-potatoe dip)
Ioanna's Notebook - Fried cod with scordalia (Greek garlic-potatoe dip)

SPECIAL ΓΛΥΚΟ / SPECIAL DESSERT

ΣΑΒΒΑΤΟ / SATURDAY 

ΚΥΡΙΑΚΗ / SUNDAY 

ΠΡΩΙΝΟ / BREAKFAST 
Ioanna's Notebook - Homemade Granola recipe

ΡΟΦΗΜΑ / DRINK 

ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ / DESSERT OF THE WEEK 
Pina-Colada-Pineapple-Upside-Down-Cake HERO

Καλό Σαββατοκύριακο! / Have a Great Weekend! 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr