ΕΥΚΟΛΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ / EASY ICE CREAM SANDWICHES

17.3.16


(scroll down for English)
 
Ο ερχομός της Άνοιξης είναι άρεικτα συνδεδεμένος με τα πρώτα παγωτά. Ακόμα και τώρα, που βρίσκει κανείς παγωτά όλα τον χρόνο, δύσκολα θα φάω παγωτό τον Χειμώνα. Στο παγωτό είμαι πολύ επιλεκτική, μου αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις και εάν δεν βρω κάτι που να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον να δοκιμάσω, τότε μάλλον δεν θα πάρω καθόλου.
Μια από τις πρώτες αναρτήσεις μου ήταν η συνταγή μου για σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή και είμαι πολύ χαρούμενη και περήφανη που είναι η πιο δημοφιλής διότι είναι από τις αγαπημένες μου. Μόλις πιάσουν οι πρώτες ζέστες, το παγωτό αυτό δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μας. Με αυτό το παγωτό ως βάση και μερικά μπισκότα, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα σαντουιτσάκια παγωτού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μπισκότα θέλετε, απλά προτιμήστε αυτά με τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα για εύκολο κόψιμο. 

Εκτυπώστε την συνταγή

ΕΥΚΟΛΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣΑΚΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ

20-25 κομμάτια (ανάλογα με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε)
Προετοιμασία: 20 λεπτά - Αναμονή: 4-5 ώρες

ΥΛΙΚΑ
1 δόση σπιτικό παγωτό βανίλια
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπέρ με επικάλυψη σοκολάτας  
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σπιτικό παγωτό, χωρίς να το παγώσουμε.
Στρώνουμε ένα μεγάλο σκεύος με ένα πακέτο μπισκότα, φροντίζοντας η πλευρά της σοκολατένιας επικάλυψης να είναι από κάτω. Απλώνουμε από πάνω ομοιόμορφα την κρέμα του παγωτού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα, με τον ίδιο τρόπο όπως εκείνα της βάσης και φροντίζοντας η πλευρά της σοκολάτας να είναι από πάνω αυτή την φορά. Βάζουμε το σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4-5 ώρες, μέχρι να παγώσει η κρέμα. Μετά από τις πρώτες 2-3 ώρες, βγάζουμε το σκεύος από την κατάψυξη και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε τα σαντουιτσάκια. Στην συνέχεια, μεταφέρουμε το σκεύος και πάλι στην κατάψυξη για να παγώσει εντελώς.
 
Περισσότερες συνταγές για σπιτικό παγωτό μπορείτε να βρείτε εδώ:
 
 http://ioannasnotebook.blogspot.gr/2015/07/161-161-homemade-ice-cream-recipes.html
 
Spring coming marks Ice Cream season. Even now, that we can find ice cream all season long, I barely eat during wintertime. When it comes to ice cream, I like to try unique flavors and If I can't find what I want, I prefer not having ice cream at all.
One of my first posts here was the recipe for homemade ice cream without ice cream maker and I am really happy that is the most popular recipe on the blog since it's one of my favorites. As soon as the temps rises, this ice cream is always in our fridge. Using this recipe and some cookies, you can easily make some ice cream sandwiches. You can use whatever cookies you like, personally I prefer those with square or rectangular shape for easy cutting.


 Print the recipe

EASY ICE CREAM SANDWICHES

20-25 pieces (depending on the dish)
Preparation: 20 minutes - Standby: 4-5 hours


INGREDIENTS
1 serving homemade vanilla ice cream
2 packets chocolate covered biscuits (like petit beurre)
 
DIRECTIONS
Prepare the ice cream without to freeze it.
Cover the bottom of a large baking dish with 1 packet of biscuits, making sure that the chocolate side is on the bottom. Spread evenly over the prepared ice cream. Cover with the remaining biscuits in the same direction as those of the bottom with the chocolate side on top this time. Put the dish in the freezer for 4-5 hours, until the ice cream is firm. After the first 2-3 hours, remove the dish from the freezer and with a sharp knife cut the sandwiches. Then, place the dish back in the freezer to freeze completely.

You might also like
 
  http://ioannasnotebook.blogspot.gr/2015/07/161-161-homemade-ice-cream-recipes.html
 

You Might Also Like

2 σχόλια

myTaste.gr