ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ / SAVORY CAKE WITH FETA CHEESE AND BACON

28.10.15

Savory cake with feta cheese and bacon

(scroll down for English)

Τα σχολεία έχουν αρχίσει για τα καλά, όπως και η αναζήτηση για υγιεινά σνακς που θα πάρουν τα παιδιά στο σχολείο και οι μεγάλοι στη δουλειά. Μια πολύ καλή ιδέα είναι αυτό το αλμυρό κέικ , το οποίο μπορείτε να φτιάξετε τόσο σε μια μεγάλη φόρμα και να το κόψετε φέτες όσο και σε μικρές θήκες muffins.

Εκτυπώστε την συνταγή

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

8 άτομα
Προετοιμασία: 25 λεπτά - Ψήσιμο: 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
6-8 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε με ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το προσθέτουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα πηρούνι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε την φέτα και τις πιπεριές.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά, πριν το κόψουμε σε φέτες.


Schools have started for good, and so does the research for healthy snacks that kids can take to school and parents to work. Try this savory cake with feta cheese and bacon. You can bake it either in a bundt pan or in muffin's pan.

Print the recipe

SAVORY CAKE WITH FETA CHEESE AND BACON

8 Servings
Preparation: 25 minutes - Cooking: 1 hour

INGREDIENTS
500 gr. self raising flour
2 tsp baking powder
salt
pepper
200 gr. butter
200 gr. greek yoghurt
3 eggs, lightly beaten
250 gr. crumbled feta
6-8 slices bacon, chopped
1 green pepper, diced
1 red pepper, diced

DIRECTIONS
Put in a bowl the flour, baking powder, salt and pepper. Preheat the oven to 180oC. Melt the butter over low heat and add it to the flour mixture. Add the eggs and yogurt. Mix well with a fork until all materials combine. Continuing to stir and add the feta and peppers.
Grease a bundt cake pan and pour the mixture. Flatten the surface and bake for about 1 hour. Allow to cool for about 20 minutes and cut into slices.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr