ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΑΛΑΤΙ

5.2.15

Εάν είστε λάτρης της καραμέλας και της σοκολάτας (ποιος δεν είναι;) αυτή η συνταγή είναι για εσάς. 

Είχα ένα άλειμμα καραμέλας στο ντουλάπι μου που αρχικά ήθελα να χρησιμοποιήσω για μια συνταγή Banoffee αλλά δυστυχώς ήταν πολύ πηχτό, οπότε δεν μου έκανε. Όταν λοιπόν "σκόνταψα" εδώ, είπα να το δοκιμάσω. 


Το αποτέλεσμα; Μια άκρως εθιστική και γρήγορη συνταγή, ιδανική για όταν μας πιάνει αυτή η "λιγουρίτσα" και θέλουμε κάτι γλυκό.

Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να αντικαταστήσω την καραμέλα με μερέντα, έχω καλό προαίσθημα!
 


ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΑΛΑΤΙ

ΥΛΙΚΑ
2 πλάκες σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ. άλειμμα καραμέλας (dulce de leche)
χοντρό αλάτι
12 χάρτινες θηκούλες για cupcakes/muffins

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καλύπτουμε με τις θηκούλες ένα ταψάκι για cupcakes/muffins (εάν δεν έχετε, τις απλώνουμε σε ένα ταψί). Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπέν μαρί την μια κουβερτούρα προσεκτικά να μην την κάψουμε. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σοκολάτα στις θηκούλες και απλώνουμε ελαφρά με ένα κουτάλι ίσα να καλυφθεί ο πάτος (εάν βάλετε περισσότερη σοκολάτα θα είναι σκληρά). Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 5 λεπτά για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. 
Ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι το άλειμμα της καραμέλας για να μαλακώσει και ρίχνουμε λίγη πάνω από κάθε σοκολατάκι. Στη συνέχεια, λιώνουμε την δεύτερη κουβερτούρα στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την ρίχνουμε πάνω από την καραμέλα προσπαθώντας να καλύψουμε όσο μπορούμε την καραμέλα. Το αφήνεται να σταθεί λίγο και πασπαλίζεται με χοντρό αλάτι. 
Τα διατηρούμε στο ψυγείο και πριν τα προσφέρουμε τα αφήνουμε για λίγο εκτός.

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr