ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ / EASY CHOCOLATE TART

14.2.15


Happy Valentine's Day!

Μπορεί η σημερινή γιορτή των ερωτευμένων να είναι ξενόφερτη και πολλοί να είναι αντίθετοι με τον εορτασμό της, δεν παύει να είναι μια καλή ευκαιρία να περιποιηθούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα λίγο παραπάνω από ότι συνήθως.

Και τι καλύτερο από μια λαχταριστή, εύκολη τάρτα σοκολάτας χωρίς ψήσιμο με 4 μόνο υλικά.

ΕΥΚΟΛΗ ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
300 γρ. σοκολατένια μπισκότα σε σκόνη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την Ganache
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα 55% σε κομμάτια

Για τη διακόσμηση
Ξηροί καρποί καραμελωμένοι ή γλυκό του κουταλιού ή σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας ταρτιέρας με διάμ. 24 εκ. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο να γίνουν μια "λάσπη" και απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα ώστε να καλύψει καλά τον πάτο και τα τοιχώματα. Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.

Ετοιμάζετε την Ganache. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσουμε να κάψει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδιεάζουμε την κρέμα πάνω στην κρύα βάση της τάρτας και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.

Για να την σερβίρετε σκορπίζετε στην επιφάνεια γλυκό του κουταλιού ή καραμελωμένους ξηρούς καρπούς ή μπορείτε να περιχύσετε την επιφάνεια με σιρόπι σοκολάτας.
Καλή απόλαυση! 

Happy Valentine's Day!

Find below an easy recipe for a no bake chocolate tart with only 4 ingredients.

EASY CHOCOLATE TART

6-8 servings
Print the recipe

INGREDIENTS
For the base
300 gr chocolate biscuits powder
100 gr melted butter
 
For the Ganache
200 ml 35% heavy cream
300 g. 55% dark chocolate chips

For decoration
Caramelized nuts or chocolate syrup

HOW TO MAKE
Cover a tart platter (diam. 24 cm.) with wax paper. Mix the biscuit powder with the melted butter to form a "mud" and apply the mixture onto the tart platter thoroughly to cover the bottom and the walls. Put the base in the refrigerator for about 2 hours, until tightened.

Prepare the Ganache. Heat the cream without letting it boil, remove from heat and pour over the chocolate chips. Mix well with a spoon until the chocolate melts and the mixture is homogenized.

Spread the cream onto the tart base and refrigerate fro about 3 hours until the cream thicks.

For serving, sprinkle with crashed caramelised nuts or pour some chocolate syrup. 
 
Enjoy! 

You Might Also Like

0 σχόλια

myTaste.gr